Asociace hotelů a restaurací České republiky
Česky English
Česky English

Blog

Zpětná vazba na kurzy je pro nás důležítá

Zpětná vazba na kurzy je pro nás důležítá

Zeptali jsme se manažerů tří společností, které nedávno své zaměstnance či sami sebe vzdělávali na kurzech Akademie AHR na 4 otázky:

1. Proč jste se rozhodli investovat do vzdělávání zaměstnanců?

2. Které profese v hotelu nebo restauraci je podle vašich zkušeností potřeba nejvíc vzdělávat?

3. Jaké kurzy v Akademii AHR vaši zaměstnanci absolvovali?

4. Odrazily se poznatky z kurzů v jejich další práci? Co byste nejvíce ocenili?

ZOBRAZIT VÍCE
14.konference AHR ČR se uskuteční 28.11. – 29.11. 2019 v Praze.

14.konference AHR ČR se uskuteční 28.11. – 29.11. 2019 v Praze.

14.konference AHR ČR se uskuteční 28.11. – 29.11. 2019 v Praze. 

Konference kombinuje dva večery s jednodenní odbornou částí. 

Partnerským hotelem je hotel Olympik a Tristar, odkud budou také zajištěny transfery na jednotlivá místa

ZOBRAZIT VÍCE
Kdo se vzdělává, má náskok

Kdo se vzdělává, má náskok

Vzdělávat se, zlepšovat, posouvat sebe i firmu... To platí ve všech oborech, ale v tom hotelovém dvojnásob.

Nový článek časopisu Gastro a Hotel a malý vstup naší Akademie najdete na straně 18: http://casopis.gastroahotel.cz/gh4_19/20/

#akademieahr #ahrcr #vzdelavani #kurz #hotelnictvi #gastronomie #hotel #restaurace #seminar #zamestnanci #gastronomickekurzy #kurzyprohotely #hospitality

ZOBRAZIT VÍCE
Housekeeping – úsek, o kterém se (bohužel) moc nemluví

Housekeeping – úsek, o kterém se (bohužel) moc nemluví

V nejnovějším vydání časopisu Top hotelierstvo/ hotelnictví vyšel zajímavý článek s lektorkou Akademie AHR Jaroslavou Vyskočilovou na téma housekeeping.

Přinášíme Vám nyní z tohoto článku pár praktických informací.

ZOBRAZIT VÍCE

Nový vzdělávací program na UTB ve Zlíně – rozšiřte si své obzory

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně zavádí nově od akademického roku 2019 / 2020 na Fakultě technologické bakalářské studium – program Technologie a hodnocení potravin (specializaci Gastronomické technologie) v prezenční a kombinované podobě.

Součástí specializace (Gastronomické technologie) je koncepce zaměřena taktéž na Víno a další produkty révy vinné v gastronomii, formou volitelných předmětů.

ZOBRAZIT VÍCE
Kurzy tvrdých dovedností pro hotely a restaurace

Kurzy tvrdých dovedností pro hotely a restaurace

V rámci vzdělávání Akademie AHR se věnujeme zvyšování tvrdých odborných dovedností Vašich zaměstnanců.

Jaká témata jsou v tomto směru nejčastěji poptávaná?

ZOBRAZIT VÍCE
Zapojte se do ankety Penzion roku 2019

Zapojte se do ankety Penzion roku 2019

Asociace hotelů a restaurací České republiky pro Vás připravila ve spolupráci s ubytovací portály Hotel.cz a Penzion.cz anketu PENZION ROKU 2019.  

Penzion roku je prestižní ocenění majitelů a provozovatelů penzionů, kteří dlouhodobě poskytují kvalitní služby. Jedná se zároveň o  jednu z kategorií Výročních cen Asociace hotelů a restaurací ČR  (více na www.cenyahr.cz).

ZOBRAZIT VÍCE
Retro gastronomie na VŠH Praha

Retro gastronomie na VŠH Praha

Vysoká škola hotelová v Praze uspořádala kulinářskou akci Retro gastronomie aneb 30 let od sametové revoluce a oslavila 20 let své existence

Ve středu 15. května 2019 se v prostorách Vysoké školy hotelové v Praze (VŠH) uskutečnila tematicky zaměřená kulinářská akce Retro gastronomie aneb 30 let od sametové revoluce, během které si soukromá vysoká škola připomněla 20. výročí svého působení v České republice.

ZOBRAZIT VÍCE
Proč je Akademie AHR vlastně tak důležitá?

Proč je Akademie AHR vlastně tak důležitá?

Vzdělávání zaměstnanců je investice, které se jistě vyplatí.

Je to i jeden z velice oblíbených a stále častěji využívaných benefitů. Ať se jedná o kurzy např. IT, jazykové kurzy či o kurzy odborné, které úzce souvisí s danou profesí a které dále rozvíjí profesní dovednosti zaměstnanců.

ZOBRAZIT VÍCE
Víte jak pomoci své paměti?

Víte jak pomoci své paměti?

Představte si, že jako firma investujte čas, energii a velké peníze do vzdělávání a rozvoje svých zaměstnanců.

A očekáváte výsledky, ale ty nejsou tak skvělé. 

Zavádění nových technologií a postupů trvá dlouho nebo je lidé odmítají či nenápadně sabotují. Cizí jazyky se učíme opakovaně bez větších úspěchů. Zaškolování nových zaměstnanců není ideální. Lidé se sami od sebe do škol nehrnou anebo to berou jako ztrátu času event. nutné zlo.

Příčin je více. Mnohdy si ani neklademe otázku „Jak to udělat, abych měl lepší výsledky za kratší dobu s menším úsilím.“

ZOBRAZIT VÍCE
Ivo Toman a jeho pohled na motivaci zvenčí

Ivo Toman a jeho pohled na motivaci zvenčí

Jednou z nejlépe hodnocených přednášek 13. Výroční konference AHR ČR byl přednáška Ivo Tomana na téma „Proč odcházím z hotelů“. Několikrát se dotkl i samotného tématu motivace zaměstnanců.

Přečtěte ukázku z jedné z jeho knih „Motivace zvenčí je jako smrad“

ZOBRAZIT VÍCE
Time Management - tipy a triky

Time Management - tipy a triky

Pojem Time Management jistě známe všichni a všichni občas i s časem v práci zápasíme. Jak tedy pomoci? Přinášíme Vám pár tipů a triků, které nám mohou pomoci.

Time management je sadou postupů, doporučení a nástrojů pro plánování času , obvykle za účelem zvýšení efektivnosti využití času. V současnosti zahrnuje širokou škálu aktivit mezi které patří plánování, přidělování, stanovení cílů, delegování, analýza stráveného času, monitorování a stanovení priorit. Jde nám o to maximalizovat užitek z každé časové jednotky s cílem  pracovat méně, systematicky a přitom dosáhnout lepších výsledků pro organizaci i svůj vlastní rozvoj.

ZOBRAZIT VÍCE
Novinka Akademie AHR - Praktický kurz veganské kuchyně

Novinka Akademie AHR - Praktický kurz veganské kuchyně

AHR ČR v rámci svých vzdělávacích aktivit rozšířila portfolio o nový praktický kurz, a to přípravu veganských jídel. Tyto kurzy pořádáme ve spolupráci s Českou veganskou společností. Věříme, že se i díky několika takovým položkám na menu, podaří restauratérům získat si větší přízeň stávajících i větší množství nových zákazníků. Veganské speciality se stávají více oblíbenými a vítaným zpestřením klasických jídelních lístků. Praha je dle informačního portálu Happycow.net listována jako páté hlavní město s nejvyšším počtem veganských restaurací na počet obyvatel. Sledujeme trendy a věříme, že nové poznatky pro vás budou přínosem.

ZOBRAZIT VÍCE
Petr Borák - držitel ocenění Hotelér roku 2017 a jeho příběh

Petr Borák - držitel ocenění Hotelér roku 2017 a jeho příběh

Petr Borák, držitel ocenění  AHR ČR "Hoteliér roku - nezávislé hotely" za rok 2017 a jeho fantastický inspirativní příběh. Šance nominovat kandidáty na rok letošní je do 10.09. Více na www.cenyahr.cz
 

Byznysový příběh hotelu, který naučil Čechy jezdit za luxusním odpočinkem

 

 
ZOBRAZIT VÍCE
Penzion roku 2018

Penzion roku 2018

Spolu s největším českým ubytovacím portálem Hotel.cz a Penzion.cz vám jsme opět připravili možnost účastnit se ankety o nejlepší PENZION ROKU 2018.  Penzion roku je prestižní ocenění majitelů a provozovatelů penzionů, kteří poskytují dlouhodobě kvalitní služby. Jedná se zároveň o  jednu z kategorií Výročních cen Asociace hotelů a restaurací ČR  ( více k cenám celkově na www.cenyahr.cz).

ZOBRAZIT VÍCE
Hledáme kvalitní zaměstnance

Hledáme kvalitní zaměstnance

Zajímavý článek k tématu kvalitních zaměstnanců.

Více se můžete dozvědět v našem kurze "Jak získat, udržet a motivovat dobré zaměstnance", který je plánován na pátek 31.08.

Nezaměstnanost atakuje rekordní hodnoty z roku 2008, počet neobsazených pracovních míst se za dva roky ztrojnásobil. Strmě vzrůstající počty restaurací a hotelů, které nemohou dlouhodobě najít vhodné uchazeče na svá otevřená pracovní místa. Již dávno neplatí, že firma vystaví inzerát a pasivně čeká na reakce. Ty už nepřicházejí a je na čase začít lidem pracovní nabídky "prodávat".

ZOBRAZIT VÍCE
Top Restaurace 2018 jsou venku

Top Restaurace 2018 jsou venku

 

Podniky, které se umístily na prvních třech místech v hodnocení magazínu Euro, mají jasno už od čtvrtka minulého týdne, kdy proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků gastronomické ročenky týdeníku Euro v prostorách Muzea pražského vodárenství v Podolské vodárně.Aby to nejpodstatnější neuniklo ani vám, přinášíme krátký přehled výsledků
ZOBRAZIT VÍCE
Lázně Luhačovice slaví 150. výročí narození Dušana Jurkoviče

Lázně Luhačovice slaví 150. výročí narození Dušana Jurkoviče

V roce 2018 si veřejnost připomíná 150. výročí narození nejvýznamnějšího slovenského architekta Dušana Samuela Jurkoviče (nar. 23. srpna 1868 Turá Lúka, nyní součást Myjavy – zemřel 21. prosince 1947 v Bratislavě). V Lázních Luhačovice se zachoval nejrozsáhlejší soubor jeho architektonických děl, která přispěla ke světové slávě těchto malebných lázní. Společnost Lázně Luhačovice, a. s. pečuje o odkaz Dušana Jurkoviče. V Luhačovicích spravuje ojedinělý soubor jeho zachovalých staveb, vystavěných během pouhých tří let ve stylu takzvané lidové secese. Všechny jsou kulturními památkami.

ZOBRAZIT VÍCE
Žáci z Přímky na praxi - Vranov nad Dyjí

Žáci z Přímky na praxi - Vranov nad Dyjí

Skvělý průvodce z Přímky. Jako ryba ve vodě!

Kdo by neslyšel rád takovouto chválu. Ústy jednoho staršího návštěvníka byla adresována žákovi 2. ročníku oboru Cestovní ruch SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o., který právě vykonává odbornou praxi.

ZOBRAZIT VÍCE
GDPR v hotelnictví

GDPR v hotelnictví

Dva roky se o něm mluví, mnozí jej zodpovědně zavedli do praxe, jiným stále dělá vrásky na čele, někteří se snaží ho ignorovat a doufají, že jim to projde. O čem, že je řeč? Přece o GDPR

Asi nelze ve zkratce popsat, co vše musí hoteliéři zajistit v souvislosti s GDPR. V každém případě je to další směrnice, která provozovatelům přináší nárůst nákladů a časovou zátěž. Na druhou stranu platí, že kdo se k datům choval odpovědně a v rámci již nyní platné legislativy, má velkou část povinností splněnou. AHR ČR se věnovala této problematice již od dob, kdy bylo nařízení připomínkováno na evropské úrovni, vytvořili jsme metodiku pro naše členy, vzory interních směrnic a uspořádali několik workshopů na toto téma. Domníváme se, že malá zařízení do cca šedesáti pokojů mohou na základě těchto informací zavést požadovaná opatření sama vlastními silami, větším nabízíme minimálně návod jak postupovat a právě vzory směrnic. To základní, co musí všichni podnikatelé udělat, je audit současného stavu ochrany dat, k čemuž právě slouží také naše metodika

ZOBRAZIT VÍCE
Je dnes výhodné mít žáky na praxi?

Je dnes výhodné mít žáky na praxi?

Velmi užitečný článek pana ředitele Procházky z  Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o., Klánovice k tématu daňového zvýhodnění studentů pro zaměstnavatele.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Jsme moderní oborové a profesní sdružení

Jsme moderní oborové a profesní sdružení

Pan prezident Stárek v rozhovoru pro časopis Všudybyl o naší Asociaci

Asociace hotelů a restaurací České republiky má půldruhého tisíce členů. Její členská základna se každým rokem rozšiřuje. Loni jí přibylo na sto osmdesát dalších členských subjektů. Rozhovor s prezidentem Asociace hotelů a restaurací České republiky Ing. Václavem Stárkem jsem začal konstatováním:

ZOBRAZIT VÍCE
Trocha inspirace k GDPR

Trocha inspirace k GDPR

Zajímavý článek z Včeliště.cz

GDPR nekouše: 3 pádné důvody, proč se z ochrany osobních údajů nezblázníte

 

ZOBRAZIT VÍCE
Inspirativní čtení

Inspirativní čtení

Pět kroků k prvnímu milionu Martina Žufánka. Jděte proti proudu, radí.

ZOBRAZIT VÍCE
Zahraniční food blogeři o svých preferencích a trendech v r. 2018

Zahraniční food blogeři o svých preferencích a trendech v r. 2018

V anketě, kterou koncem roku 2017 iniciovala mnichovská PR food agentura kommunikation.pur, se vyjádřilo 49 zahraničních food blogerů k současným a budoucím trendům v oblasti stravování a k tomu, jaké potraviny jsou v jejich kuchyni nepostradatelné.

ZOBRAZIT VÍCE
Hotel za 1,6 bilionů USD amerických dolarů, to je nově otevřený Atlantis Sanya v Číně!

Hotel za 1,6 bilionů USD amerických dolarů, to je nově otevřený Atlantis Sanya v Číně!

Atlantis Sanya, zbrusu nová dominanta nádherného ostrova Hainan otevřel své brány během Čínského Nového roku a přivítal vůbec první hosty. Dlouho očekávané spuštění provozu prvního tematického, zábavního střediska Číny má především za cíl posílit místní cestovní ruch.  Resort se tak připojuje k vlajkovým lodím této slavné hotelové sítě, kterými jsou Atlantis The Palm v Dubaji, Royal Atlantis Resort & Residences rovněž v Dubaji a Atlantis, Ko Olina na Havaji.

ZOBRAZIT VÍCE
Práce v roce 2038 - připravte se

Práce v roce 2038 - připravte se

Zajímavý článek o budoucích profesích. Do dvaceti let  jich řada těch, které dnes známe, zmizí. Ale vzniknou i nová povolání, která si ještě neumíme představit. Určité profese, vyžadující širokou skálu měkkých dovedností, nahrazení umělou inteligencí očekávat nelze. Kromě poptávky po technicky vzdělaných pracovnících bude narůstat potřeba pracovníků zajišťujících sociální interakci, přímou lidskou účast. Tu žádný stroj řešit nedokáže. A kurzy měkkých dovedností v naší nabídce najdete též. Připravte se :-)

ZOBRAZIT VÍCE
Nejlepší absolventská práce roku 2017

Nejlepší absolventská práce roku 2017

Pro rok 2017 se členové vzdělávací sekce rozhodli udělit mimořádné speciální ocenění a to „nejlepší absolventská práce roku“. K tomuto gratulujeme slečně Jana Bromové ze Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu České Budějovice a tématu „Malé pivovary: skryté poklady Čech, Moravy a Slezska“

Požádali jsme oceněnou Janu o pár slov ke své práci: 

ZOBRAZIT VÍCE
Novoroční předsevzetí. 5 způsobů, jak jich tento rok opravdu dosáhnete

Novoroční předsevzetí. 5 způsobů, jak jich tento rok opravdu dosáhnete

Nechme se při začátku roku inspirovat článkem Forbesu na téma úspěšného dodržení novoročních předsevzetí. Tento rok to již všichni jistě zládneme :-)

Každý rok totéž. Chci zhubnout, ušetřit peníze, začít cvičit, přestat kouřit, změnit práci. Předsevzetí, která si v lednu dáte a v únoru už o nich nevíte. Novoročních cílů ale nedosahujeme proto, protože jsou to prostě předsevzetí, ale proto, že většinou nevíme, jak je formulovat, uchopit a nevzdat se jich, když se během několika týdnů nebo měsíců nenaplňují.

Důležitý tedy není ani tak samotný cíl, ale spíš konkrétní přístup a plán, jak cíle dosáhnout. Proto pro vás máme pět způsobů, jak novoroční předsevzetí tento rok co nejlépe uchopit a uspět.

ZOBRAZIT VÍCE

Krásné Vánoce a děkujeme

Vážené dámy, vážení pánové

velice vám děkujeme za spolupráci v roce 2017. Děkujeme za to, že jste s námi.

Přeji vám za náš celý tým krásné a pohodové svátky vánoční a jen to dobré v roce novém.

Ať je i rok 2018 pro nás úspěšným.

ZOBRAZIT VÍCE
Získejte posilu do týmu a kompenzaci vynaložených nákladů!

Získejte posilu do týmu a kompenzaci vynaložených nákladů!

Znáte projekt Vzdělávaní praxí?

Právě Vy můžete být tím, kdo lidem ohroženým na trhu práce poskytne možnost získat nové znalosti, zkušenosti, a hlavně tolik potřebnou praxi, a to přímo u Vás v reálném pracovním prostředí.

ZOBRAZIT VÍCE
Víte, že více než polovina lidí si pod stromeček přeje poukaz na vzdělávání? Ukázal to průzkum

Víte, že více než polovina lidí si pod stromeček přeje poukaz na vzdělávání? Ukázal to průzkum

Proto neváhejte a objednejte si jako skvělý dárek voucher Akademie AHR pro rok 2018 

Rozvíjejte dále svoji kariéru, která v dnešní konkurenční době představuje značnou hodnotu.
Pro vás samotné, pro vaši rodinu, pro vaše přátelé a vaše kolegy a zaměstnance.

Vzdělání hraje silnou roli v rozvoji kariéry, v dnešní konkurenční době představuje značnou hodnotu. Potvrzují to i výsledky průzkumu, které ukázaly, že více než polovina dotazovaných by v případě nehmotného dárku ocenila právě voucher na vzdělávání. Průzkum se realizoval mezi 532 respondenty přes online platformu Survio.

ZOBRAZIT VÍCE
Tipy produktivních lidí, jak si udržet work life balance

Tipy produktivních lidí, jak si udržet work life balance

Umí si nastavit pravidla. Ví, že pracovat nejde pořád, jinak jsou na nejlepší cestě k vyhoření. Neberou si práci osobně a svou identitu nebudují okolo názvu své pracovní pozice. Pokud jste na konci týdne zase ve stresu, přečtěte si tipy nechutně produktivních lidí, jak si udržet work life balance

ZOBRAZIT VÍCE
Dovolujeme si Vás pozvat na prezentaci švýcarských vysokých škol pohostinství a mezinárodního management v Praze!

Dovolujeme si Vás pozvat na prezentaci švýcarských vysokých škol pohostinství a mezinárodního management v Praze!

Zveme vás na prezentaci Glion a Les Roches abyste se dozvěděli aktuální informace o kampusech, procesu přijímacího řízení a kariérních vyhlídkách.

5. října v 18 hodin v hotelu Four Seasons Hotel Prague

ZOBRAZIT VÍCE
Rozhovor s Mgr. Renatou Ruckou, nevidomou lektorkou školení Přátelská místa

Rozhovor s Mgr. Renatou Ruckou, nevidomou lektorkou školení Přátelská místa

Jak správně komunikovat se zdravotně postiženými? Přinášíme rozhovor s koordinátorkou projektu Přátelská místa, která v tom školí zaměstnance úřadů a firem.

Myslíte si, že se ve Vaší restauraci, ve Vašem hotelu cítí dobře a pohodlně i člověk s nějakým zdravotním problémem, např. slepý, nedoslýchavý, vozíčkář či prostě jenom starý?

ZOBRAZIT VÍCE
Ubytování v Česku: Co najdete ve hvězdách?

Ubytování v Česku: Co najdete ve hvězdách?

Ubytování v Česku: Co najdete ve hvězdách? | HotelStars.cz

Chystáte se o nadcházející dovolené či během pracovního putování po Česku ubytovat v sympatickém tříhvězdičkovém hotelu, ale zajímá vás, zda vámi zvolená trojhvězda v Českém Krumlově bude svou úrovní odpovídat trojhvězdě, ve které jste byli ubytováni loni v Alpách, či té, kterou jste si příjemně užili předloni v Budapešti? Můžete mít vůbec nějakou jistotu?

Ano, do jisté míry. Abyste dokázali posoudit, co přesně vám hvězdy mohou přinést, připravili jsme pro vás pár tipů a informací, které by měly pomoci vnést do hvězdného systému trochu světla.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Udělejte si z Luhačovic základnu pro poznávání Valašska, Slovácka a Hané. Lázně Luhačovice jsou krásné, ale mají i zajímavé okolí

Udělejte si z Luhačovic základnu pro poznávání Valašska, Slovácka a Hané. Lázně Luhačovice jsou krásné, ale mají i zajímavé okolí

Lázně Luhačovice jsou krásné, malebné a léčivé v každé roční době. Vždy znovu a znovu okouzlují návštěvníky rozmanitou architekturou, krásným okolím a všudypřítomnou zelení. Lázeňské městečko Luhačovice leží v malebném údolí chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Okolní příroda je nedotčená a poskytuje množství možností na turistiku. Unikátní léčivé prameny činí z Luhačovic špičkové léčebné lázně v celoevropském měřítku. Akciová společnost Lázně Luhačovice je největším poskytovatelem lázeňských služeb v Luhačovicích a specializuje se především na lázeňskou léčbu onemocnění dýchacích cest. Nejznámějším léčivým pramenem je Vincentka a její účinek z pramene je nenahraditelný.  Lázně Luhačovice jsou jedinečné v každém ročním období. Ať už se do nich vydáte na dovolenou či v nich podstoupíte špičkovou lázeňskou léčbu, pomůžou vám zapomenout na starosti všedních dnů. V Luhačovicích si skutečně odpočinete. I pro místní je to jedno z nejkrásnějších a nejatraktivnějších míst na bydlení a práci.

ZOBRAZIT VÍCE
GDPR - zvýšení ochrana osobních údajů

GDPR - zvýšení ochrana osobních údajů

Pro naše členy a odbornou veřejnost plánujeme na téma GDPR speciální workshopy na podzim v Praze a Brně. Prvních pár informací v rozhovoru s Martinem Holubem, právním zástupcem, se kterým AHR ČR dlouhodobě spolupracuje.

ZOBRAZIT VÍCE
Nechceme nové služby jako Airbnb dusit, ale dát jim pravidla, říká Sobotka

Nechceme nové služby jako Airbnb dusit, ale dát jim pravidla, říká Sobotka

Analýzu dopadů sdílené ekonomiky projednali na společném zasedání zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů a shodli se na potřebě regulace. Také podle České asociace sdílené ekonomiky je potřeba vyjasnit pravidla.

ZOBRAZIT VÍCE
Recepční skončila, vystřídal ji robot. Pozná, jakou máte náladu a plat nechce

Recepční skončila, vystřídal ji robot. Pozná, jakou máte náladu a plat nechce

Děsivá zpráva?

V recepci jednoho z londýnských hotelů využívají služeb robota.

Robot Pepper hotelu ušetří téměř milion korun, které by jinak vydal za živého zaměstnance.

ZOBRAZIT VÍCE
Odstartovali jsme kampaň Hotelstars

Odstartovali jsme kampaň Hotelstars

Již nyní můžete potkat po Praze plakáty a letáčky , od 1.7 budou i v pražském metru a v průběhu letních měsíců i ve vybraných městech ČR. V červenci bude spuštěna také online kampaň na sociálních sítích.

Děkujeme MMR za poskytnutou dotaci, díky které zvyšujeme povědomí o hotelových hvězdičkách

A co vlastně je klasifikace HOTELSTARS?

ZOBRAZIT VÍCE
Studovat a pracovat současně: flexibilní vzdělávání pro profesionály v oblasti pohostinství

Studovat a pracovat současně: flexibilní vzdělávání pro profesionály v oblasti pohostinství

Učiňte krok směrem k nové kariéře začněte studovat v říjnu 2017

Skuteční odborníci obvykle přemýšlí o budoucím rozvoji své kariéry. Na jedné straně chtějí získat nové znalosti a prohloubit je, na druhé straně nejsou připraveni opustit zaměstnání kvůli studiu.

Španělský kampus švýcarského Institutu Les Roches (top-4 nejlepších vysokých škol v oblasti pohostinství na světě, QS) nabízí program, který umožní profesionálům v této oblasti studovat bez přerušení práce. V programu získají studenti univerzální vůdčí návyky v mezinárodním obchodě a naučí se přijímat správnérozhodnutí což jim v krátké době umožní dosáhnout nové úrovně v kariéře.

ZOBRAZIT VÍCE
Airbnb v Česku: Lidé nabízejí turistům téměř 16 tisíc bytů, poplatky ale platí jen zlomek

Airbnb v Česku: Lidé nabízejí turistům téměř 16 tisíc bytů, poplatky ale platí jen zlomek

  • V Česku lidé přes Airbnb nabízejí turistům téměř 16 tisíc bytů, jen v hlavním městě 11 500 bytů.
  • Turistické poplatky však odvádí jen zlomek z nich. Radní tak volají po stanovení jasných pravidel pro poskytovatele krátkodobých pronájmů.
  • K podobnému kroku se již odhodlala další evropská města jako Berlín nebo Barcelona.
ZOBRAZIT VÍCE
Další rozhovory na Rádiu Zet - Myšlení první ligy

Další rozhovory na Rádiu Zet - Myšlení první ligy

Poslechněte si další rozhovory s osobnostmi členských hotelů a restaurací naší Asociace v pořadu Jana Muhlfeita.

Radio Zet a Myšlení první ligy.

Rozhovor s generální ředitelkou karlovarského hotelu Pupp Andreou Pfeffer-Ferklovou a se šéfkuchařem Jiřím Králem.

ZOBRAZIT VÍCE
Doporučení AHR - protikuřácký zákon

Doporučení AHR - protikuřácký zákon

Od 31.05. je účinný zák. č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek („protikuřácký zákon“). Zde přínášíme, ve spolupráci s AK Holub & David, možné odpovědi na nejčastější otázky a některá doporučení. V současné době řeší tuto problematiku mnoho našich členů, přičemž v některých oblastech je řešení nejen na nich samotných, ale je také výsledkem podmínek, které pro provozovatele zařízení stravovacích služeb vytváří místní samospráva v každém konkrétním městě nebo obci.

ZOBRAZIT VÍCE
Swiss Education Group – skupina specializovaných škol ve Švýcarsku: Prezentace dne 11.05.2017

Swiss Education Group – skupina specializovaných škol ve Švýcarsku: Prezentace dne 11.05.2017

Termín: 11.5.2017

Čas: 18:00 – 19:00 hod.

Místo konání: Hotel Boscolo*****, Senovážné nám. 991/1, 110 00 Praha 1 – Nové Mesto

Řečník: Camille Hosseini

Ve čtvrtek 11.05.2017 zavítejte na prezentaci Swiss Education Group – skupiny specializovaných škol ve Švýcarsku, které se nachází ve francouzsky a německy mluvících částech Švýcarska a nabízí svým studentům prestižní vzdělání v oblasti cestovního ruchu, hotelnictví, gastronomie, a také hotelového a restauračního managementu.

Swiss Education Group (SEG) byla založena v roce 1982 Dr. Andreasem Künzlim, skupina se rychle rozrostla a v roce 2008 se společnost rozhodla investovat do další expanze. Sídlí ve švýcarském Montreux s dalšími pobočkami v Severní Americe, Jižní Americe, Asii a Spojených arabských emirátech.

ZOBRAZIT VÍCE
Škola, kde žáky učí žáci

Škola, kde žáky učí žáci

Ve znojemské střední škole na Přímětické proběhla 21. dubna 2017 zajímavá akce. Soutěž v gastronomických dovednostech zde připravil školní tým, který si říká „Bonum Bigas“. Je složen ze studentů vyšších ročníků oborů Hotelnictví a turismus a Kuchař- číšník. Účastníky soutěže byli jejich mladší spolužáci. Los tentokrát padl na druháky z hotelovky.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Nezkažte si pracovní den ihned po příchodu do práce

Nezkažte si pracovní den ihned po příchodu do práce

Pro pondělní ráno inspirativní článek o tom, jak prvních 10 minut v práci rozhoduje o vašem pracovním dni. Vyvarujte se možných chyb :-)

Jestli jste právě na cestě do kanceláře, zkuste se vyhnout chybám, které většina lidí dělá v prvních minutách pracovního dne. Právě ty totiž rozhodnou o tom, nakolik budete v příštích osmi hodinách produktivní.

Včetně překvapivých faktů, že kafe je dobré si vypít až po půl desáté dopoledne nebo že schůze je lepší naplánovat na odpoledne. Prkotiny? Ne tak docela, ostatně už Michelangelo věděl, že dokonalost spočívá v maličkostech. Přečtěte si běžné ranní pasti, které shrnul do deseti bodů server Business Insider.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Jak udržet v práci generaci milénia

Jak udržet v práci generaci milénia

Na toto téma si s lektorem Akademie AHR povídala Ivona Kleinová z hotelandspa.cz

Jak tedy udržet v práci dnešní dvacátníky a třicátníky? Jak z nich dostat dlouhodobou produktivitu a vytvořit s nimi dobrý a loajální pracovní vztah?

 


 

ZOBRAZIT VÍCE
Hledá se kuchař. Značka – takhle práce není pro slabochy

Hledá se kuchař. Značka – takhle práce není pro slabochy

Příspěvěk zamyšlení od Rádia Wave. 

Jak tuto problematiku vnímáte vy? Jaká je vaše zkušenost?

Ve vlastní šťávě: Hledá se kuchař. Značka – takhle práce není pro slabochy | Ve vlastní šťávě

Kuchařina je sezónní záležitost. V průběhu roku se střídají různá období a s nimi přichází pracovní nabídky na rozdílné pozice. Někdy vám volají kolegové a usilovně hledají grilaře, příloháře, pravou ruku šéfkuchaře, cukráře nebo jenom krátkodobou výpomoc. Momentálně zažíváme dobu, kdy je docela dost práce, ale nedostatek zkušených a spolehlivých kuchařů.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Nadace AHR ČR - znáte naši Nadaci dobře?

Nadace AHR ČR - znáte naši Nadaci dobře?

Seznamte se více s Nadací AHR ČR. HotelandSpa vydal rozhovor s předsedkyní Nadace Ivanou Němcovou.

"Pomáháme dětem z dětských domovů stát se profesionály v oboru"

 

 

 

ZOBRAZIT VÍCE
Voda, kolo a film se spojí na konferenci Stop and Stay

Voda, kolo a film se spojí na konferenci Stop and Stay

Voda, kolo, film spojuje... zní letošní podtitul konference 'Stop and Stay', kterou pořádá Destinační agentura Dolní Poohří. Devátý ročník se opět přesouvá do dalšího města na řece Ohři, tentokrát se zastaví 26. a 27. dubna 2017 v Klášterci nad Ohří. Vedle společenského setkání, série zajímavých přednášek a inspirací bude její součástí i předpremiéra nového filmu o Dolním Poohří.

ZOBRAZIT VÍCE
Jak získat, udržet a motivovat dobré zaměstnance

Jak získat, udržet a motivovat dobré zaměstnance

Jeden z našich kurzů na aktuální téma s krátkým rozhoverem s lektorkou Monika Vlková na portále hotelandspa

 

ZOBRAZIT VÍCE
Desatero pro lepší design hotelového pokoje

Desatero pro lepší design hotelového pokoje

Nedá nám to nepodělit se s vámi o velmi zajímavý článek, který vyšel na portálu HotelandSpa

 

ZOBRAZIT VÍCE
ROADSHOW AHR ĆR 2017

ROADSHOW AHR ĆR 2017

Asociace hotelů a restaurací ČR pořádá pro všechny provozovatele a majitele hotelů, penzionů či restaurací půldenní Roadshow na právě aktuální témata. Pozvali jsme řadu zajímavých řečníků a partnerů. Všichni jste srdečně zváni.

ZOBRAZIT VÍCE
SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.: žáci učili žáky vařit

SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.: žáci učili žáky vařit

Hodina vaření na základní škole patřila vždy k těm nejoblíbenějším. Nejen, že se tu člověk, jak se lidově říká „nadlábl“, ale většinou se tu i něčemu přiučil a mohl se tím pochlubit třeba svým rodičům. Proto je jen dobře, že se hodiny vaření opět vrátily do škol, a na Pražské to ještě vyšperkovali tím, že si mezi své žáky sedmých a osmých ročníků pozvali do hodiny budoucí kuchaře, číšníky a hoteliéry, studenty z Přímky.

ZOBRAZIT VÍCE
Workshop: Význam spolupráce odborných škol a zaměstnavatelů pro rozvoj odborné praxe

Workshop: Význam spolupráce odborných škol a zaměstnavatelů pro rozvoj odborné praxe

Tento workshop jsme pořádali v rámci činnosti vzdělávací sekce Asociace hotelů a restaurací ČR

v úterý 21.02.2017 v prostorách Vysoké školy hotelové v Praze 8, Svídnická 506.

Akce byla určena jak pro zástupce členských, tak i nečlenských škol či učilišť, která se věnují oboru hotelnictví a gastronomie.

ZOBRAZIT VÍCE
Není hvězda jako hvězda - hodnocení hotelů

Není hvězda jako hvězda - hodnocení hotelů

V současnosti neexistuje jednotný klasifikační systém pro hodnocení hotelů, které se liší doslova stát od státu. Situaci, alespoň částečně, řeší dodatečná certifikace hotelů. Ta je ovšem dobrovolná. A tak velmi často dochází k zajímavým paradoxům. Například hotel, který by, za normálních okolností, dosáhl horko těžko na tři hvězdičky, jich může mít rázem pět!

ZOBRAZIT VÍCE
Přednáška o studiu na švýcarských vysokých školách se zaměřením na pohostinství 13.2.2017

Přednáška o studiu na švýcarských vysokých školách se zaměřením na pohostinství 13.2.2017

Dne 13. února od 18:00 proběhne v Praze v hotelu Fours Seasons Praha další přednáška věnovaná prestižnímu vysokoškolskému vzdělávání v oblasti pohostinství. Srdečně zveme zájemce na návštěvu prezentace a na osobní konzultace se zástupci nejlepších švýcarských vysokých škol ve svém oboru.

Můžete se dozvědět o možnostech prestižního vzdělání a kariérních vyhlídkách v oblasti pohostinství. Vzdělávací společnost IQ Consultancy pořádá přednášku o nejlepších švýcarských univerzitách a zajišťuje individuální schůzky s jejich představiteli. Dozvíte se informace o předních vysokých hotelových školách Glion (Švýcarsko, Velká Británie), a Les Roches (Švýcarsko, Španělsko), které zaujímají přední příčky na žebříčku vzdělávacích institucí. Přednášet bude regionální ředitelka skupiny švýcarských institutů Julie Tokarevová. Po přednášce budou probíhat individuální konzultace pro zájemce o studium, rodiny, jejichž děti se chystají k nástupu na vysokou školu, a zajímá je právě oblast pohostinství. V rámci osobní schůzky budete mít jedinečnou příležitost položit zástupcům jakékoliv otázky, vybrat si univerzitu, zemi a studijní program, a dozvědět se o vstupních požadavcích a cenách programů.

Účast je bezplatná, je nutná pouze registrace, kterou je nutné provést online na http://www.iq.events/glion-les-roches-cz/

ZOBRAZIT VÍCE
Co se událo v roce minulém - Věděli jste že?

Co se událo v roce minulém - Věděli jste že?

Věděli jste, že v roce 2016:

• Praha patřila mezi deset nejnavštěvovanějších destinací v Evropě? Prahu navštívilo více zahraničních turistů, než například Madrid nebo Atény.

• Letiště Václava Havla odbavilo více než 13 milionů cestujících? Letadla na pravidelných linkách z Prahy létala do 146 světových destinací.

• V Praze bylo k dispozici téměř 100 tisíc lůžek pro turisty? To je více než celkový počet obyvatel Pardubic.

• 5 ze 6 ubytovaných hostů v pražských hotelech byli cizinci? Jejich celkový počet se přibližně rovnal celkovému počtu obyvatel Dánska.

• Zahraniční turisté v Praze strávili téměř 15 miliónů nocí? To úhrnem činí přibližně 40 tisíc let.

ZOBRAZIT VÍCE
Znáte desatero skvělého číšníka?

Znáte desatero skvělého číšníka?

Náš lektor Daniel Rys se v rozhovoru pro magazín Storyous zamyslel nad otázkou: Jak vypadá člověk, kterého bychom do naší restaurace měli přijmout a svěřit mu jednu z nejdůležitějších profesí?

Zde tedy desatero skvělého číšníka:

1/ Odolný vůči stresu a s dobrou fyzickou kondicí

2/ Čistý, usměvavý a upravený po celý den

3/ Profesně zdatný

4/ Zvládá řešení stížností

5/ Schopný prodat to, co je potřeba

6/ Psycholog

7/ Kolektivní hráč, přesto individualista

8/ Fér za všech situací

9/ Zná svou cenu

10/ Vzdělává se

A co přesně to znamená:

 

ZOBRAZIT VÍCE
Slovník protřelého hoteliéra :-)

Slovník protřelého hoteliéra :-)

Skvělý článek od Jana Halíře - a souhlasíme všichni, že?

Přišlo tam něco z bukáče, tak to hoď jako opci do štaflí než udělám předautorizaci. Pokud Vám tahle věta přišla úplně normální, tak Vás už hotelnictví pohltilo a není cesty zpět - zjevně jste protřelý hoteliér a tenhle článek asi nebude pro Vás. No jo, ale co takový hoteliérský potěr, který se teprve rozkoukává a v nebezpečných vodách hotelnictví ho čeká množství nástrah. Proto jsme u nás v kanceláři udělali malý praktický slovník pojmů. Aneb pojďme si udělat legraci sami ze sebe.

ZOBRAZIT VÍCE
Rozhovor Jana Muhlfeita s ředitelem členského hotelu Clarion Congress Prague Mirkem Bukvou na rádiu ZET

Rozhovor Jana Muhlfeita s ředitelem členského hotelu Clarion Congress Prague Mirkem Bukvou na rádiu ZET

V rámci pravidelného pořadu "Myšlení první ligy" Jana Muhlfeita na Radiu ZET vystoupil ředitel členského hotelu Clarion Congress Prague Mirek Bukva

Poslechněte si celý rozhovor zde:

 

 

ZOBRAZIT VÍCE
Znáte projekt  Erasmus pro podnikatele?

Znáte projekt Erasmus pro podnikatele?

Firma JCI Czech Republic je jedním z kontaktních míst v České Republice pro administraci projektu Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE). Cílem tohoto programu je propojit zkušené podnikatele s těmi začínajícími a posílit konkurenceschopnost obou.

Začínající podnikatel díky až šestiměsíční spolupráci získá praktické zkušenosti, které mu pomohou při rozjezdu jeho vlastního byznysu. Zkušený podnikatel naopak získá nové know-how a informace o zahraničních trzích a zajímavou konkurenční výhodu.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Co nás letos čeká na trhu práce pohledem personalistů

Co nás letos čeká na trhu práce pohledem personalistů

Zajímavý článek o trendech na pracovním poli.

Předpovědi mluví o zvyšování platů, ještě vyhrocenějším boji o talenty a o pestřejších nabídkách pro padesátníky. Co dalšího bude hýbat trhem práce, prozrazují v anketě přední čeští personalisté.

 

 

ZOBRAZIT VÍCE
Zvyšte si svoje jazykové dovednosti - elearning zdarma

Zvyšte si svoje jazykové dovednosti - elearning zdarma

V rámci programu Erasmus+ pro vysokoškolské vzdělávání participují společně s partnerskými školami a nakladatelstvím Primrose Publishing Ltd., zástupci z VOŠ, SPŠ a OA Čáslav na projektu „Language skills and intercultural issues in the hospitality industry: unity in diversity in the EU labour market“. Jeho výstupem bude e-learningová platforma nabízející jazykové kurzy v úrovni A2/B1 v 16 evropských jazycích.

ZOBRAZIT VÍCE
Rozhovor s lektorkou Eliškou Vyhnánkovou

Rozhovor s lektorkou Eliškou Vyhnánkovou

Rozhovor s Eliškou, naší lektorkou témat z oblasti sociálních sítí, který se dotkl citlivé kauzy letáku Lidlu a řešení nenávistných komentářů klientů na jejich facebookové stánce

Reakce Lidlu na nenávistné příspěvky se mi líbí, považuji ji za naprosto předpisovou, velmi klidně vysvětlí a plynule odpoví uživatelce, říká odbornice na komunikaci na sociálních sítích Eliška Vyhnánková a dodává, že šlo o hraniční odpověď. Stačilo prý jedno slovo a vše se mohlo zvrtnout proti firmě. Podle jejich slov nejde změřit, jestli firma na odmítnutí nenávistných reakcí získá či ztratí zákazníky.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Lednové kurzy Akademie AHR

Lednové kurzy Akademie AHR

Dobrý a úspěšný nový rok plný nových zajímavostí, zkušeností a informací.

Například v rámci našich lednových kurzů: 10.01. - recepční profesionál, 19.01. - budování a vedení týmů ; 27.01. - jak získat, udržet a motivovat dobré zaměstnance; 30.01 - housekeeping, modul 1

 

ZOBRAZIT VÍCE
Nové kurzy Akademie AHR, zima 2017

Nové kurzy Akademie AHR, zima 2017

Ráda bych Vás informovala o nově vypsaných kurzech Akademie AHR pro období zima 2017.

Ať se již jedná o témata známá a stále účastníky kladně hodnocená a členy požadovaná, tak i o témata zcela nová, jež jistě poslouží k rozšíření našich, nejen pracovních obzorů.

Nově plánujeme i speciální balíčky kurzů v rámci konceptu Manažerské Akademie AHR.

Aktuální informace sledujte zde: http://www.akademieahr.cz/vypsane-kurzy/

Děkuji a za tým AHR přeji krásné a poklidné vánoční svátky, vše dobré v roce novém. Hodně osobních i pracovních úspěchů. Budu se těšit na naši další spolupráci.

ZOBRAZIT VÍCE
Soutěž na Středním odborném učilišti gastronomie, U Krbu, Praha

Soutěž na Středním odborném učilišti gastronomie, U Krbu, Praha

Děkuji za pozvání na školní soutěž v míchání nápojů  O pohár starosty Městské části Praha 10, která se konala na Středním odborném učilišti gastronomie v Praze 10.

A i já gratuluji všem výhercům.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Výborný článek Honzy Halíře na téma prodeje konferencí

Výborný článek Honzy Halíře na téma prodeje konferencí

Praktické tipy pro úspěšný prodej konferencí a firemních akcí

Chcete si uthrnout více firemních akcí? V tomto článku najdete pár praktických tipů, krok za krokem a bez zbytečné omáčky.

ZOBRAZIT VÍCE
Za zkušenostmi do Říma

Za zkušenostmi do Říma

Příspěvek z SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.

Když se řekne Itálie, tak si všichni představíme moře, teplo, Řím, Vatikán, slunce? Toto všechno mohlo vidět sedm studentů SOU a SOŠ, SČMSD, Znojmo, kteří navštívili nádherné velké město s mnoha památkami, město Řím. Ve dnech 6. – 27. 11. 2016 studenti oboru Cestovní ruch, Hotelnictví a turismus, Podnikání, obchod, služby a Kuchař – číšník absolvovali zahraniční stáž s názvem „NEBOJME SE PRÁCE V ZAHRANIČÍ“. Třítýdenní pobyt v Římě se uskutečnil v programu ERASMUS + a byl finančně podpořen z Evropské komise.

ZOBRAZIT VÍCE
Rozhovor s lektorem Akademie, panem Rysem, na téma BUDGETING

Rozhovor s lektorem Akademie, panem Rysem, na téma BUDGETING

Daniel vede v Akademii kurzy mimo jiné i na velmi potřebná témata "budgeting" (rozpočtování) a "kalkulace".

Nedávno poskytl rozhovor s titulem "Naučte se řídít finanční toky ve vašem penzionu" časopisu Gastro & Hotel, který najdete v linku níže. Jistě stojí za přečtení.

Další podrobnější informace se dozvíte v našech kurzech.

ZOBRAZIT VÍCE
CPI Hotels uzavřela partnerství s projektem Kulinářského umění. Chystá revoluci v praktickém vzdělávání studentů

CPI Hotels uzavřela partnerství s projektem Kulinářského umění. Chystá revoluci v praktickém vzdělávání studentů

Byli jsme přítomni tiskové kofnerenci u příležitosti seznámení se s novým konceptem "Kulinářské umění".

Úchvatný projekt. Zapojte se i Vy :-)

 

ZOBRAZIT VÍCE
Dvacet let jí sluší

Dvacet let jí sluší

Ptáte se komu? Přece Vyšší odborné škole hotelnictví a turismu, která v Poděbradech sídlí od samého založení, tedy dnes už přes dvacet let. Školu, která je sesterskou institucí starší poděbradské „hotelovky“, za uplynulá dvě desetiletí absolvovalo okolo sedmi stovek studentů. Slavili jsme v „rodinném kruhu“, v sobotu 8. října 2016, učitelé se svými bývalými studenty a naopak, absolventi se svými bývalými učiteli.

ZOBRAZIT VÍCE
Přečtěte si praktické rady o zaměstnávání v gastronomii

Přečtěte si praktické rady o zaměstnávání v gastronomii

Inzertní web a noviny Annonce udělaly několik rozhovorů se zaměstnavateli i zaměstnanci v gastronomii a připravily z nich stránku s radami a rozhovory především pro vedoucí a vlastníky jednotlivých podniků. Nabídkám i poptávkám práce v Annonci totiž dominují právě ty z restaurací, hospod a kaváren. Společnost se tak rozhodla svým uživatelům pomoci a usnadnit jim práci při hledání nových zaměstnanců.Odkazy zde:

ZOBRAZIT VÍCE
Forbes: Chcete se stát v práci oblíbeným kolegou? Dodržujte tyto tři body

Forbes: Chcete se stát v práci oblíbeným kolegou? Dodržujte tyto tři body

Zajímavý článek, který jsme převzali od Forbes Česko. Souhlasíte?

Myslíte si, že je důležité, aby vás vaši spolupracovníci měli rádi a respektovali vás? Možná, že si myslíte, že by nemělo, ale opak je pravdou. Záleží na tom. Protože osobní moc jednotlivce je založena na oblibě a na respektu. Znamená to, že umíte působit na lidi, aniž byste se museli odvolávat na firemní hierarchii a autoritu.

Když používáte jen autoritu a žádnou osobní moc, v podstatě sdělujete těm ostatním: Musíte to udělat, protože vám to říkám. Když působíte pomocí autority, lidé vám většinou vyhoví, ale když působíte osobním kouzlem a mocí, vzbudíte mnohem větší loajalitu a nasazení. Působení osobním vlivem vede zdravějším, důvěryhodnějším, dlouhodobým vztahům.

Jak zvýšit svou osobní moc a takzvaný referenční vliv, což je právě schopnost přitahovat k sobě druhé lidi? Pomůžou vám následující tři věci:

 

ZOBRAZIT VÍCE
Informace o stáži: Hotel National Armenia

Informace o stáži: Hotel National Armenia

Na základě komunikace s  generálním ředitelem pětihvězdičkového hotelu National v Armenii panem Sargis Ghazaryan si vás dovoluji informovat o možnosti stáže pro manažery jeho hotelu zde v ČR a manažerů českých hotelů v hotelu v Arménii. Konkrétně se jedná o pozice manažerů oddělení sales-marketing, FB a housekeeping, stáž v délce jednoho týdne. Budete-li mít zájem, neváhejte mě kontaktovat pro více informací.

ZOBRAZIT VÍCE
Přednáška o studiu na švýcarských vysokých školách se zaměřením na pohostinství

Přednáška o studiu na švýcarských vysokých školách se zaměřením na pohostinství

Dne 1. října proběhne v Praze přednáška věnovaná prestižnímu vysokoškolskému vzdělávání v oblasti pohostinství. Srdečně zveme zájemce na návštěvu prezentace a na osobní konzultace se zástupci nejlepších švýcarských vysokých škol ve svém oboru.

Můžete se dozvědět o možnostech prestižního vzdělání a kariérních vyhlídkách v oblasti pohostinství. Vzdělávací společnost IQ Consultancy pořádá přednášku o nejlepších švýcarských univerzitách a zajišťuje individuální schůzky s jejich představiteli. Dozvíte se informace o předních vysokých hotelových školách Glion (Švýcarsko, Velká Británie), a Les Roches (Švýcarsko, Španělsko), které zaujímají přední příčky na žebříčku vzdělávacích institucí. Přednášet bude regionální ředitelka skupiny švýcarských institutů Julie Tokarevová. Po přednášce budou probíhat individuální konzultace pro zájemce o studium, rodiny, jejichž děti se chystají k nástupu na vysokou školu, a zajímá je právě oblast pohostinství. V rámci osobní schůzky budete mít jedinečnou příležitost položit zástupcům jakékoliv otázky, vybrat si univerzitu, zemi a studijní program, a dozvědět se o vstupních požadavcích a cenách programů.

 Účast je bezplatná, je nutná pouze registrace, kterou je nutné provést online na http://www.iq.events/glion-les-roches-cz/

ZOBRAZIT VÍCE
Současný sociální systém a práce na černo

Současný sociální systém a práce na černo

Článek k zamyšlení na téma eliminace práce na černo od Tomáše Surky, ředitele personálně-poradenské společnosti McROY Czech

 

České ekonomice zásadně chybí pracovní síly, což brzdí její růst. Firmy mají problémy s plněním nových zakázek, stát přichází o možnost zvýšení HDP i větší výběr daní. Zároveň zbytečně utrácí miliardy na sociálních dávkách. Proč je nutné eliminovat práci načerno, komentuje personalista Tomáš Surka.

 

ZOBRAZIT VÍCE
Zajímavý článek s ještě zajímavějším oceněním :-)

Zajímavý článek s ještě zajímavějším oceněním :-)

Krásné ocenění pro jeden z našich členských hotelů :-)  Gratulujeme

Portál TripAdvisor, který poskytuje hodnocení čehokoliv spojeného s cestováním, sestavil žebříček 12 excentrických hotelů. A do prestižního seznamu, který doporučuje třeba i americká CNN, se dostal i český hotel na Ještědu.

 

 

ZOBRAZIT VÍCE
Jak snadno zvýšit prodeje přímo v hotelu

Jak snadno zvýšit prodeje přímo v hotelu

Dnešní článek jsem si "vypůjčila" od jednoho z našich lektorů. Je krásně a velmi trefně napsaný :-) Máte už nějaký z tipů u vás zavedený?

Všichni se soustředíme na to, abychom vytěžili co nejvíce z online prodejů, firem a dalších segmentů. Ale občas zapomínáme vytěžit maximum z prodejů uvnitř hotelu, přitom je to ideální čas. Klient už bydlí a jen tak snadno před naší nabídkou neuteče..

ZOBRAZIT VÍCE
NOVELA ZÁKONA O POTRAVINÁCH

NOVELA ZÁKONA O POTRAVINÁCH

Senát projednal novelu tzv. „Potravinového zákona,“ kterou se mění zákon č.110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích. V Senátu byl návrh zákona schválen na 23. schůzi 27. 4. 2016. Posledním krokem bylo zatím jeho doručení 4. 5. 2016 prezidentovi republiky k podepsání.

Tato novela má nabýt účinnost 90. dnem následujícím po dni jeho vyhlášení. Ještě si pamatujeme předchozí novelu tohoto zákona platnou od 1. 1. 2015, která zařadila provozovatele stravovacích služeb do podnikatelů, pro které je tento zákon povinný. Novela z roku 2016 potvrdila povinnosti a trend z předchozí novely a přinesla i některé další povinnosti, které přímo obsahuje nebo slibuje v podobě prováděcích vyhlášek.

ZOBRAZIT VÍCE
Trendy v gastronomii – část druhá

Trendy v gastronomii – část druhá

Jestli jste vášnivým milovníkem jídla, baví vás zkoumat nové chutě, experimentujete s konzistencí jídla a často hledáte novou inspiraci, tak pro vás nebude překvapením, že se v letošním roce posune gastronomické umění zase dál. Pro všechny, kteří mají ambice povzbudit svou profesní kariéru, přinášíme pět nejdůležitějších gastronomických trendů pro rok 2016.

ZOBRAZIT VÍCE
Trendy v gastronomii – část první

Trendy v gastronomii – část první

V poslední době jsou nové trendy v gastronomii a diskuze o nich velice IN. Člověk už se pomalu přestává orientovat v trendy nabídce restaurací a možná se i lehce ztrácí v nových pojmech. Nicméně lidé prahnou po nových věcech a oceňují nové nápady jak v samotných surovinách, chutích tak i v obsluze.Osobně ráda navštěvuji různé restaurace a ráda objevuji nové kulinářské světy, ale nedám dopustit i na starou dobrou klasiku.

Co tedy hledat v této době?

ZOBRAZIT VÍCE
Jak se angažujete vy v charitativní činnosti?

Jak se angažujete vy v charitativní činnosti?

Přispěli jsme svojí trochou do "mlýna" a přidali jsme se ke sbírce víček pro Kristýnku, na kterou přispívá náš členský hotel Park Inn Hotel Prague:)

ZOBRAZIT VÍCE
První hotel obsluhovaný roboty

První hotel obsluhovaný roboty

Už jste to slyšeli? V Japonsku otevřeli první hotel obsluhovaný roboty. Více v přiloženém odkaze.

Co si o tom myslíte?

Mezi další vymoženosti již v některých hotelech patří speciální sensorické náramky, které sbírají data smyslových vjemů hostů jako je například reakce na teplotu, na hladinu hluku,na  osvětlení či na kvalitu ovzduší. Můžete potkat i robota butlera, který vám na pokoj doručí malé občerstvení či toaletní potřeby. Ve větší míře se lze již setkat s check in přes smart telefony včetně aplikací pro otevření hotelových pokojů. Ale za mne: lidský přístup prostě nikdy nemůže být nahrazen :-)

 

ZOBRAZIT VÍCE
Specifika čínské klientely v hotelech a restauracích v České republice

Specifika čínské klientely v hotelech a restauracích v České republice

Budete mít zájem o praktickou příručku pro provozovatele hotelů a restaurací?

Jejím cílem je upozornit na specifika čínského hosta v českých hotelech a restauracích a přispět ke zvyšování kvality poskytovaných služeb.

Čínští turisté loni v zahraničí utratili 215 miliard dolarů (5,1 bilionu Kč), o 53 procent více než v předešlém roce. Dnes to oznámila Světová rada pro cestování a turistiku (WTTC) se sídlem v Londýně. Turisté z Číny tak během cest do zahraničí utratili více peněz než kdokoli jiný, uvedl zpravodajský server CNN.

ZOBRAZIT VÍCE

Road Show 2016 - uvidíme se?

ROADSHOW AHR ČR se vrací. Začínáme už 16.3 v Českých Budějovicích

AKTUÁLNÍ TÉMATA
PROFESIONÁLOVÉ
7 MĚST

Každoročně pro Vás hledáme zajímavá témata a důležité informace pro Vaše podnikání. Letos jsme připravili 7 prezentací a doufáme, že jsme se trefili!

ZOBRAZIT VÍCE
Něco na odlehčení začátku pracovního týdne

Něco na odlehčení začátku pracovního týdne

 15 důvodů proč randit s někým, kdo pracuje v oblasti pohostinství:

ZOBRAZIT VÍCE
Nové kurzy Akademie AHR

Nové kurzy Akademie AHR

Připravili jsme pro vás nové kurzy na sezónu jaro 2016. Jak se vám líbí :-) Je téma, které vám chybí?

ZOBRAZIT VÍCE
Představení Akademie AHR

Představení Akademie AHR

Vzdělávání jako proces získávání znalostí, dovedností či postojů lze získat profesionální prací, zkušenostm, ale i výukou a diskuzí s odborníky v rámci dané profese.

ZOBRAZIT VÍCE

Čím se v Akademii zabýváme

V rámci Akademie AHR plánujeme nejenom aktivity v rámci školení a vzdělávání, ale i aktivity které oživí spolupráci, podpoří sdílení myšlenek, nápadů, "best practise" ( sdílení informací, postupů řešení standardních i nestandardních situací) a poslouží jako centrum informací a databáze všeho, co se našeho pracovního rozvoje týká.

ZOBRAZIT VÍCE
Odstartovali jsme kampaň Hotelstars

Odstartovali jsme kampaň Hotelstars

Již nyní můžete vidět plakáty a letáčky po Praze, od 1.7 budou i v pražském metru a v průběhu letních mesicu i vy vybranych městech ČR. V červenci bude spštěna také online kampaň na socialnich sítích.

Děkujeme MMR za poskytnutou dotaci, díky které můžeme zvýšit povědomí o hotelových hvězdičkách.

A Co je vlatně klasifikace HOTELSTARS?

ZOBRAZIT VÍCE